PDF PDF Print

Schola in Jorwert

bijzondere nieuwjaarsviering

Zaterdag 8 januari zal in Jorwert een bijzondere avond zijn. vanaf 17.00u is iedereen welkom. Dan begint er een nieuwjaarsreceptie waarna de Eucharistieviering zal beginnen. Tijdens de Eucharistieviering zal de vrouwenschola: 'Flores aperientes' de viering bijstaan met Gregoriaanse gezangen.

 

Vrouwenschola "Flores aperientes" bestaat sinds 1998. In eerste instantie werd begonnen met een cursus gregoriaans voor vrouwen, waarin uitleg werd gegeven over de diverse typen gregoriaans en hun functie; het schrift zoals nu en vroeger gebruikt werd; een aantal typische kenmerken van het gregoriaans, zoals woord-toon-verhouding, ritme en kleur; en het ontstaan en de geschiedenis van het gregoriaans. Daarnaast werden een aantal liturgische gezangen uit het gregoriaanse repertoire gezongen. Vanuit deze cursus is de vrouwenschola ontstaan. In eerste instantie ging zij onder de naam "Vrouwenschola Friesland" door het leven, in mei 2002 werd de schola omgedoopt tot vrouwenschola "Flores aperientes", "als ontluikende bloemen". Zoals hierboven verwoord, is het gregoriaans gezongen door vrouwen het ontluiken van nieuw leven, een nieuwe richting binnen een bestaande stroming van de eeuwenoude muziek.

(bron: http://members.chello.nl/j.visser03/ontstaan_vrouwenschola.htm)

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.