Oud-Katholiek Groningen

Februari | Eerste heilige Communie in Groningen

In de viering van 22 januari is zij al voorgesteld en daarmee was het al bekend, maar hierbij delen wij nog eens mede dat op 11 maart Lena Scheijde, de dochter van Marijn en Victor en het zusje van Lucas voor de eerste keer de Communie zal ontvangen in de sint Martinusparochie van de Oud-Katholieke Kerk in Groningen.
"Ik vind het heel erg leuk dat ik de eerste Communie mag doen. Dan hoor ik er echt bij. Het is ook erg leuk om catechese te krijgen." (aldus Lena)
Dit is natuurlijk een geweldig feest en dat willen we met zijn allen vieren. Natuurlijk hoorde Lena al door de doop tot de christelijke gemeenschap en daarmee ook tot het christelijk huisgezin. De doop is het begintraject van een christen die verder gemarkeerd wordt door de Communie en het Vormsel. Het is ook niet voor niets dat deze drie sacramenten in de oude Kerk in één viering werden bediend. Nu dus de eerste Communie. De Eucharistie is de kern van het christelijke leven, door deze communie delen we als gehele gemeenschap in dat ene Lichaam van Christus.

Toen Lena nog in Arnhem woonde heeft ze catecheseonderwijs gevolgd in de st. Willibrordusparochie. Daar zullen de kinderen van haar groepje een week later de eerste heilige Communie ontvangen.

Graag maken we met jullie allemaal op 11 maart er een feest van!