PDF PDF Print

Aartsbisschop van Canterbury treedt terug

Dr. Rowan Williams, aartsbisschop van Canterbury heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat hij aan het einde van het jaar terug treedt als aartsbisschop. Met ingang van het nieuwe jaar keert hij terug naar de wetenschap en wordt hij Master van het Magdalena College te Cambridge.
Dr.Williams heeft tien jaar lang de last gedragen van het spiritueel leiderschap van de Anglicaanse wereldkerk en was daarvoor ook tien jaar bisschop van Monmouth. Het was een enorm voorrecht om aartsbisschop van Canterbury te zijn, zo meldt dr. Williams in een interview, dat vandaag werd afgenomen. Hier te vinden.
Het is niet onmogelijk dat aartsbisschop Williams in het najaar nog een bliksembezoek brengt aan de Oud-Katholieke Kerk van Nederland voor de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn boek ‘Token of Trust’. 

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 maart 2012

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.