Oud-Katholiek Groningen

Augustus | Fair was succes

Kerk nog niet leeg!

Afgelopen zaterdag hebben we een geweldig leuke dag gehad. We hebben veel mensen ontmoet en daarbij hebben we ook een en ander weten te verkopen. Het was een gezellige dag waarbij we veel hulp hebben gehad vanuit onze parochie. Alle vrijwilligers die hebben meegewerkt bedanken we daarom voor hun inzet. Ook bedanken we de Zeeheldenbuurt voor het mede mogelijk maken van het evenement.

Het begon allemaal de vrijdag van te voren. 's Ochtends vroeg stond Marieke klaar om te helpen het gebouw op orde te krijgen. Samen met Lena en Lucas ontfermde zij zich over het oerwoud achter de kerk. Binnen was pastor Victor bezig de kraampjes op te bouwen. Later kwamen Marijn, Eddy en Albertha ook helpen opbouwen, sorteren enzovoort. Een herhaalde flyeractie werd gehouden in de wijk. Aan het einde van de dag was er enigszins orde in de chaos.

Zaterdagochtend begon al vroeg. In alle vroegte stonden de hulptroepen weer present om de boel verder op te bouwen. Oud-Hollandse spelletjes kwamen en het springkussen en tafels enzovoort van de wegwijsbus. Langzamerhand kwamen de andere vrijwilligers ook en ook de lekkernijen die bij de koffie werden verkocht. Om tien uur waren we officieel open en veel mensen uit de omgeving kwamen een kijkje nemen, een praatje maken en wat lekkers nuttigen. Veel verbaasde gezichten van mensen die al jaren in de wijk woonden maar nooit hadden geweten dat hier een kerk was. Interesse in de verbouwingsplannen en in de geschiedenis van de Oud-Katholieke kerk, maar ook de actualiteit van de kerk was ruimschoots aanwezig. 's Middags werd het weer somberder en was er veel regen. Het werd toen ook rustiger met bezoekers. Aan het einde van de middag hebben we toch nog de barbecue aan kunnen zetten en met een flinke groep mensen hebben we heerlijk genoten van wat iedereen had meegenomen, en er bleef over!

Toen was het tijd om op te ruimen en om een uur of negen konden we de deuren achter ons dichttrekken.

Er zijn behoorlijk wat spullen verkocht en nog steeds worden er spullen verkocht via marktplaats. De tussenstand stond zondag op zo'n €900,- (waarvan de kosten nog moesten worden afgetrokken).

We hopen dat we snel verder kunnen met de verbouwing. Helaas is het nog niet bekend of alle financiën geregeld zijn. Er zijn bij verschillende fondsen verzoeken ingediend, maar wegens de vakantie is nog niet op alle verzoeken een reactie binnen.