PDF PDF Print

Verhuizing naar Leeuwarden

Zoals iedereen in de parochie en ver daarbuiten inmiddels wel weet gaat onze Friese Kerngroep verhuizen. Reeds langere tijd is het de intentie van de aartsbisschop en het kerkbestuur om, zodra de kans zich zou voordoen, onze vieringen te verleggen naar een plek in ‘de’ stad. Dit heeft te maken met een algemeen beleid van de Oud-katholieke Kerk van Nederland (OKKN), om de kansen te zoeken en uitdagingen aan te gaan die steden in deze moderne tijd bieden.
Na ruim zeven goede jaren in Jorwert - de eerste OK viering in Jorwert was op 10 september 2005 - willen we de bakens verzetten nu zich de gezochte goede gelegenheid voordoet. Vanaf zaterdag 27 oktober aanstaande gaan we mede gebruik maken van de Evangelisch Lutherse Kerk in de stad Leeuwarden. Een ingrijpende verandering. Het is ook een historisch moment: na 200 jaar is de oud-katholieke geloofsrichting weer terug in de stad Leeuwarden.

Op dinsdag 2 oktober heeft er overleg plaats gevonden met de kerkenraad van de Lutherse Gemeente over de verhuizing. We hebben het volgende afgesproken:
Zaterdag 27 oktober willen we de verhuizing op een bijzondere manier vieren. We beginnen onze viering op het gebruikelijke tijdstip om 19.00 uur in de Redbadtsjerke in Jorwert. Daar houden we het eerste deel van de viering, de Woorddienst.

Nadat dit deel is afgesloten, gaan we op weg naar Leeuwarden met medeneming van alle belangrijke liturgische goederen, zodat we viering kunnen voortzetten in Leeuwarden. Daar aangekomen, verzamelen we op het parkeerterrein aan de Wijbrand de Geeststraat en stellen ons daar op voor een korte processie naar de Lutherse Kerk aan de Nieuwe Oosterstraat 28. Het vertrek van de processie zal naar verwachting omstreeks 20.30 uur zijn.
Eenmaal in de ‘nieuwe’ kerk aangekomen zetten we alle meegebrachte liturgische dingen op hun plek en vervolgen onze viering op de gebruikelijke wijze met het Eucharistische deel. Celebrant van de gehele viering is pastoor Rudolf Scheltinga.
Graag willen we alle parochianen, gastleden en allen die belangstelling hebben, uitnodigen deze ‘vierende’ verhuizing geheel (of één der delen daarvan) met ons mee te maken die avond.
Na afloop van de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of een drankje.

De kerngroepvertegenwoordiging en het kerkbestuur

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.