Oud-Katholiek Groningen

Oktober | Voedselbank Groningen heeft hulp nodig

Zoals sommigen wel gemerkt hebben heb ik via een bericht op Twitter aandacht gevraagd voor de problemen bij de voedselbank in onze mooie stad die mij via RTV Noord ter ore waren gekomen. Vrijdag zal ik ook op werkbezoek gaan namens onze parochie en als voorzitter van de Raad van Kerken.

Inmiddels heb ik dus opbouwende contacten met de voedselbank en we hebben er vertrouwen in dat we met alle kerken samen in deze St. Maartensstad ze enorm kunnen ondersteunen in het werk dat ze te doen hebben.

Het zou ontzettend fijn zijn als wij als parochie ons actief inzetten voor de voedselbank. Daarom zullen we vanaf zondag manden in de kerk zetten waar u als parochiaan, gastlid of belangstellende voor het begin van de viering producten in kan achterlaten voor de voedselbank. We zullen deze manden dan tijdens de opdracht van de gaven naar voren brengen samen met de collecte, zoals het gebruik in de vroege kerk bestond. Daar worden ze aan God opgedragen. Na de viering kunnen de producten op maandag naar de voedselbank worden gebracht. Het zou fijn zijn als we hier ook een vrijwilliger voor kunnen vinden. De bedoeling is dat we dit structureel blijven doen.

Daarom verzoek ik u allen ruimhartig bij te dragen aan deze wijze van geven. Hieronder ziet u een lijst van benodigdheden die de voedselbank dringend nodig heeft, alsook de brief die van de Raad van Kerken Groningen is uitgegaan.

-        conserven (groente, vis, vlees,vruchten of soep), aardappelpuree, vers fruit en verse groente;

-        broodbeleg, zoals hagelslag, pindakaas, jam en  boter;

-        douchegel, douchezeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels;

-        rijst of pasta, droge mixen zoals pastasaus, spaghettimix, bami mix, nasi mix);

-        koffie, thee, suiker, babyproducten, waaronder babyvoeding en luiers in de maten 1 t/m 6.

Alvast bedankt voor uw steun,

Pastoor Victor

In onderstaande filmpjes ziet u interessante bijdragen over dit probleem

Hart van Nederland