PDF PDF Print

Snuffelmarkt t.b.v. orgel

Op zondag 30 oktober 2016 is er na de eucharistieviering een snuffelmarkt in de Oud-Katholieke Sint Martinuskerk van 13.00u - 17.00u. De opbrengst is voor de aanschaf van een orgel ter vervanging van het kleine orgeltje dat steeds minder geschikt blijkt te zijn voor het ondersteunen van de zang.

Alweer een jaar geleden werd duidelijk dat het orgel uit de kerkzaal van het oude Martini Ziekenhuis in de aanbieding was. Een pijporgel (positief) dat veel meer mogelijkheden heeft dan ons huidige “een-register” orgel. Mogelijkheden die de parochie meer steun kunnen bieden bij het zingen en ook is er meer variatie in klankkleur mogelijk.
Er is in de tussentijd al veel gebeurd. De Orgelraad heeft het orgel uitgebreid bekeken en er is een positief advies afgegeven voor de aanschaf van het orgel. De afgelopen periode is erover nagedacht hoe het geld voor het orgel bij elkaar te krijgen. Want de bijna 10.000 euro die daarvoor nodig is (€ 6000,- aanschaf en € 4000,- installatie, welk bedrag lager zal worden door hetgeen we zelf kunnen doen!) hebben we nog niet in kas. We hebben meerdere fondsen op het oog, maar om daarvan geld te krijgen zal het nodig zijn dat ook een deel van het geld door de parochie bijeen wordt gebracht.
Het nieuwe orgel heeft 29 zichtbare frontpijpen, deze zijn allemaal geadopteerd voor 35 euro per stuk en nu zijn de eerste 1000 euro binnen. De overige 350 orgelpijpen van het binnenwerk kunnen ook geadopteerd worden voor bedragen van respectievelijk €15,-, €20,-, €25,- en €30,-.
Om deze orgelpijpen te 'verkopen' en het bedrag te verhogen organiseren we op zondag 30 oktober van 13.00u - 17.00u een boeken- en snuffelmarkt in en om de kerk. Alle hulp daarbij is welkom, zowel door het inbrengen van boeken en spullen als door hulp op de dag zelf. Mocht u boeken of spullen willen inbrengen en/of helpen op 30 oktober, dan kunt u contact opnemen met Astrid Zomervrucht (liefst per email). Gelieve de spullen tussen 16 en 28 oktober af te leveren bij de kerk i.o.m. Astrid, Eddy of de pastoor.
Alvast bedankt voor uw hulp!
Eddy Ufkes & Astrid Zomervrucht

Bewaren

Bewaren

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.