PDF PDF Print

Orgelwijding

Op 21 mei zullen we ons nieuwe orgel feestelijk inwijden. In een kort gebedsmoment zullen we het orgel wijden als instrument voor het opluisteren van de vieringen. Het is gebruikelijk in de katholieke traditie om alle objecten die ons ten dienst staan in het geloof te wijden. Zo geven we ze een speciale plek in ons leven en in ons kerkgebouw.
De viering van de orgelwijding wordt gevolgd door een orgelconcert waarin we een klein inkijkje geven in de mogelijkheden van het orgel, de oud-katholieke muzikale traditie en muziek die oud-katholieke componisten inspireerden.
Deze muzikale middag wordt afgesloten met een receptie.

Tussentijds

Die ochtend is er ook de eucharistieviering. Voor velen is het te ver weg om nog even op en neer naar huis te gaan. Wilt u dus 'overblijven' dan bent u welkom in de parochiezaal. Als u zelf uw lunch meebrengt dan zorgen we dat er koffie, thee, melk en karnemelk is (en wie weet brouwt de pastoor of zijn vrouw wel weer een lekker soepje).

Receptie, helpt u mee?

Na het concert is er een receptie. We willen deze receptie vullen middels het 'bring and share' idee. Verschillende parochianen nemen wat mee zodat we dat kunnen delen. Het idee is dus simpel, bedenk wat u zelf zou willen gebruiken en neem dat mee en deel er van. Zo is er altijd genoeg. Een aantal parochianen hebben al aangegeven bij de pastoor wat ze meenemen.
Mocht u onzeker zijn wat u meeneemt, vraag het dan even aan de pastoor wat u het beste mee kunt nemen.

Bewaren

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.