Oud-Katholiek Groningen

September | Komende zondag missie St. Paulus in Groningen

Op zondag 1 oktober komt de Missie St. Paulus na de viering bij ons vertellen over hun werk. Dit doen ze in het kader van hun gouden jubileum.

Zondag 17 september ging de Jubileumtour In het spoor van Paulus feestelijk van start in de parochie Gouda ! De tour gaat langs alle parochies ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Bisschoppelijke Commissie Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland. Dit gouden jubileum was ook aanleiding om het logo tijdelijk een gouden kleur te geven !

Het bestuur wil graag met alle parochies in gesprek over missie en diaconaat, om te vieren dat missie en diaconaat betekenisvol en zinvol is! Voor u, voor mij, voor de ander/Ander! Om met elkaar te vieren dat missie en diaconaat gaat over relaties. Met onze naasten dichtbij en ver weg en met andere kerken. Om te vieren dat missie en diaconaat gaat over wederkerigheid, over verbondenheid en ook over de verantwoordelijkheid die wij in deze als Christenen hebben.

De projecten van Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland zijn tekenen van hoop, van liefde, verbondenheid, barmhartigheid, partnerschap, relatie en solidariteit. Dat zijn dingen die je niet ziet, die niet concreet zijn maar die je wel kunt ervaren! Die daarom niet minder echt of minder betekenisvol zijn! En juist die ontvangen ervaring voedt het verlangen, het smaakt naar meer!