Oud-Katholiek Groningen

April | Pelgrimage naar Echternach

Op Tweede Pinksterdag gaan we weer met een groep naar Echternach om mee te doen met de jaarlijkse springprocessie. De springprocessie eindigt met een bezoek aan het graf van de H. Willibrordus.

Op de dinsdag na Pinksteren wordt jaarlijks in Echternach (Luxemburg) deze traditionele Springprocessie gehouden ter ere van de heilige Willibrordus, eerste bisschop van Utrecht en patroon van de Nederlandse kerkprovincie. De springprocessie stamt al uit de middeleeuwen en is sindsdien – zij het met enkele onderbrekingen – jaarlijks gehouden. Het springen verwijst naar de ‘dansende heiligen’: dit waren pelgrims die vanwege een bepaalde nood op bedevaart waren gegaan naar het graf van de heilige Willibrordus in Echternach om zich zo aan hem toe te vertrouwen. De processie werd in 2010 opgenomen in de Orale en Immateriële werelderfgoedlijst van UNESCO. De Oud-Katholieke Kerk vereert de heilige Willibrordus als stichter van de Nederlandse Kerk. Met onze deelname aan deze bedevaart geven we uitdrukking aan onze eerbied voor deze heilige en ons verlangen naar echte oecumene. Daarbij is het een unieke religieuze en culturele belevenis.

Maandag 1e reisdag 2e Pinksterdag 21-05:

 

Pelgrimszegen in de Ste. Gertrudis Kathedraal in Utrecht

10.00u

Aansluitend vertrek met de bus richting Echternach (Luxemburg) Verwachte aankomsttijd

16.00u

Gezamenlijke warme maaltijd:

17.30u

Dinsdag 3e Pinksterdag 22-05

 

Gezamenlijke OKK eucharistie :

8.15u

Opstellen voor de processie:

9.00u

Vertrek terug naar Utrecht :

16.00u

Tussenstop voor een avondmaaltijd (op eigen kost en) in een AC/ La Place wegrestaurant

 

Tevens is er een mogelijkheid om een mede-pelgrim (deels) te sponsoren u kuntdit bij het opgeven, aangeven. Niet iedereen heeft een beurs om te kunnen pelgrimeren.

 

Verwachte terugkomst tijd in Utrecht :

22.00u

Kosten: ca. 150,00 (excl. evt. eenpersoonskamertoeslag)

 
   

U kunt zich opgeven bij de pastoor via het contactformulier of de telefoon op dinsdag en vrijdag.