PDF PDF Print

Dichter Willem Barnard overleden

Theoloog, dichter en schrijver Willem Barnard is zondag 21 november 2010 op 90-jarige leeftijd overleden. Barnard schreef tijdens zijn leven talloze gedichten en werkte jarenlang mee aan het Liedboek voor de Kerken.

Barnard schreef in totaal 76 van de 491 liederen van het Liedboek van 1973. Enkele daarvan zijn uitgegroeid tot klassieke kerkliederen. Daarnaast werkte Barnard mee aan de berijming van de psalmen. Naast kerkelijk dichter was hij ook actief als wereldlijk dichter en schreef hij veel poëzie.

Barnard kwakkelde al enkele jaren met zijn gezondheid; hij was nog altijd helder van geest, maar door een heupfractuur was hij de afgelopen drie jaar gebonden aan een rolstoel. Toch bleef hij iedere zondag trouw naar zijn kerk gaan: de oud-katholieke St.-Gertrudiskathedraal in Utrecht.

De NCRV bracht onlangs de cd 'Mens in wind en vuur' uit met een verzameling liederen van Barnard. De dichter zelf kon nog aanwezig zijn bij de presentatie.

Bron: IKON

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.