PDF PDF Print

Kerstnachtviering in Oosterwolde groot succes

Kerstnacht 2010 werd niet in Engelbert of in Jorwert gevierd, maar in Oosterwolde. Met man en macht werd er op Kerstavond gewerkt om de Protestantse Dorpskerk daar om te toveren tot een Katholieke kerk. Het resultaat mocht er dan ook zijn. We hoefden alleen maar te wachten op bezoekers. Spannend als je de klokken niet mag luiden, want dat hoort toch bij het oproepen van de gelovigen!

Een succes werd het! Heel veel mensen wisten de weg te vinden naar de Kerk, waar een sfeervolle viering vol met verrassingen kon beginnen met priester Jan de Jager als celebrant.

Tijdens de viering werden we verrast door harpspel dat tijdens de preek van de priester inzette en een prachtig gedicht begeleidde.

Na de viering werd er gezamenlijk koffie, glühwein, kerstbrood en ander lekkers genuttigd en langzamerhand nam iedereen afscheid. Toen moest er natuurlijk weer opgeruimd worden. Alle zorgvuldig neergezette spullen verdwenen weer in dozen en daarna in auto's. Wat achterbleef was de kerk waarmee we begonnen eerder die avond, maar vooral een voldaan gevoel. Een fantastische Kerstnacht, vol met ontmoetingen met bekenden, maar ook met nieuwe mensen.

Pastor Victor Scheijde

Adres van de kerk: Brink 26 te Oosterwolde (Fr.)

 

(kijk ook eens op: http://www.dorpskerk-oosterwolde.nl/)

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.