PDF PDF Print

Onze eigen kerk

Heden is het zover. Net voor Pasen, op Witte Donderdag heeft de overdracht plaatsgevonden van het kerkgebouw dat nu bestemd is voor onze eigen parochie (zie het artikel op de landelijke site). Nu moeten we er nog iets moois van maken.

Eerst zullen we de pastorie aanpakken - iets wat een bouwkundige pastor wel is toevertrouwd - en dan gaan we goed nadenken hoe we een mooie kerk kunnen maken van deze kerk. Hiervoor zijn we al druk bezig met ideeën verzamelen en we hopen dat ook u ons laat weten wat u verwacht van een kerkgebouw. Onze boeken in de KerkWat belangrijk is, is dat we de kerk behalve tot een thuis voor onze parochie, het ook een plek voor bezinning willen maken in de wijk waar deze staat, de zeeheldenbuurt.

De sleutels zijn binnenWe hopen eind juli te verhuizen, en zo eindelijk dichtbij de parochie te gaan wonen.

Wij wensen u allen een zalig Pasen.

Pastor Victor, Marijn, Lena en Lucas

Reacties: 1-3
Door Gast: Anoniem @ 2011-04-22 21:26:40
Maak het wat flexibeler met wat minder banken en een groter liturgisch centrum. En voor een altaar e.d. weet ik een goed adres. Laat maar iets weten op facebook! Gr. Egbert van Groesen.
[gewijzigd door @ 0000-00-00 00:00:00]
Door Gast: Joke Lagas @ 2011-04-24 19:23:29
"nieuwe kerk"
Geweldig, dat het nu eindelijk voorelkaar is.
Gefeliciteerd en nu maar hopen, dat de verbouwingen voorspoedig gaan.
[gewijzigd door @ 0000-00-00 00:00:00]
Door Gast: Theun @ 2011-06-05 19:35:44
Kerk
Gefeliciteerd. Geweldig een eigen kerkgebouw, verlost van de koffers! Het kerkje kan nu een OKKN-sfeer ademen. Ik hoop dat er voor de mogelijkheid van veel kaarslicht wordt gezorgd. Natuurlijk moet je praktisch blijven en ook voor de buurt een gastvrij huis zijn; ook voor meer 'werelds' gebruik. Het is daarom een goede suggestie de banken te vervangen door stoelen, zodat je vrijer in de indeling wordt.
Wellicht is het een goede zaak de parochianen daadwerkelijk te betrekken bij de verbouwing. Nadeel: er moet georganiseerd en gepland worden. Voordelen: a. het scheelt in de kosten en b. het heeft een bindende werking.

Ook pastor Victor met zijn gezin wil ik veel plezier en gezegende arbeid in onze parochie toewensen. Nog even en dan kan de pastorie worden betrokken.
Theun.
[gewijzigd door @ 0000-00-00 00:00:00]
Reacties: 1-3
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.