PDF PDF Print

Stadspastoraat

Parochie zet zich in voor buurthulp

Parochie zet zich in voor buurthulpVanaf 9 september zullen er in ons kerkgebouw koffie ochtenden worden gehouden. De oud-katholieke parochie van de H. Martinus organiseert dit vanuit het project 'Sint Maarten langs de weg' samen met de bewonersorganisatie van de Zeeheldenbuurt en WIJ Groningen. Het maakt onderdeel uit van de wens die uitgesproken werd in de ledenvergadering van de ... Lees verder>>

Kerk zijn is niet een teruggetrokken op een eilandje leven en de samenleving buitensluiten. De Kerk is juist betrokken op die samenleving en ziet het als haar taak om de samenleving te steunen, maar ook kritisch de ontwikkelingen van die samenleving te volgen. Daarom is de Oud-Katholieke Kerk in meerdere steden actief in het citypastoraat zoals in Rotterdam en straatpastoraat in Leiden.

Op deze pagina proberen we aan te geven op welke manier de sint Martinusparochie daaraan vorm zou kunnen geven in Groningen, want het is een proces dat niet stil staat maar om uitbreiding van taken vraagt.

Meer informatie volgt. Het zou ontzettend fijn zijn wanneer mensen van binnen en buiten de parochie willen meedenken daarbij. Voor vragen, tips en ideeën over hoe de kerk een plek in de stad kan worden kunt u contact opnemen met de pastoor en het kerkbestuur.

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

telefoon: 06-27865967 (dinsdag en vrijdag, zie contact voor meer info)

Welkom bij de kerkdiensten op de 1e en 3e (en 5e) zondag van de maand 11.00u

2e en 4e zondag van de maand Anglicaanse viering in Groningen om 10.30u

De dagkapel is dagelijks open tussen 10.00u en 18.00u