PDF PDF Print

Onderweg in Duurzaamheid

bezinningsavond voor kerken in Groningen

Op donderdag 26 april organiseert de Doopsgezinde Gemeente Groningen in samenwerking met de Raad van Kerken Groningen een bezinningsavond voor alle kerken en kerkelijke groeperingen over het thema Onderweg in Duurzaamheid . Steeds meer kerken willen zich inzetten voor duurzaamheid, maar weten vaak niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Stichting Oikos zal tijdens deze avond bruikbare tips geven en laten zien hoe een kerk zich kan ontwikkelen tot een duurzame kerk.

Een groeiend aantal kerkelijke gemeenschappen zien duurzaamheid in al haar facetten als wezenlijk voor hun opdracht. Stichting Oikos begeleidt met het programma ‘Werk aan de Wereld’ kerkelijke gemeenten op het gebied van duurzaamheid. Met een beroep op eigen kracht, beginnend vanuit wat er is, verbindt Oikos faire en groene initiatieven en laat zien dat een FairGroene samenleving mogelijk en aantrekkelijk is; van thermostaat tot voedselbank en van eerlijke handel tot zorgzame aanwezigheid. In een tijd dat veel mensen somber worden van de verhalen over klimaatverandering, kredietcrisis en hardnekkige armoede, geeft dit een hoopvol perspectief.

Op 26 april gaan kerken in Groningen over duurzaamheid in gesprek om met elkaar en van elkaar te leren. De aanwezigen ontdekken wat er al gebeurt, waar we naar toe willen en wat we nodig hebben om daar te komen. Oikos zal via succesvolle praktijkvoorbeelden laten zien hoe je het brede onderwerp van duurzaamheid duidelijker neer kunt zetten in de eigen kerkelijke gemeenschap en hoe een kerk zich meer als duurzame kerk kan profileren. Deelnemende kerken worden gemotiveerd om zelf met behulp van verbinding, verdieping én verbeelding aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Locatie: Het kerkgebouw van de Doopsgezinden aan de Oude Boteringestraat 33
Tijd: Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Voor nadere informatie en opgave, zodat ze een indicatie hebben wie aanwezig zal zijn wordt u gevraagd contact op te nemen met Ds. Geert Brüsewitz

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.