PDF PDF Print

Overvolle Palmzondag viering

"Pallem pallem pasen, hei koerei" klonk het toen we met de kinderen de kerk binnen liepen voor de Palmzondag viering. Overvol was de kerk, er moesten dan ook stoelen bij.

Voor ons was Palmzondag al begonnen op zaterdag. Niet alleen de viering in Leeuwarden, maar ook de kinderen die op zaterdag in de pastorie waren gekomen om Palmpaasstokken te versieren. Het was erg druk in de pastorie en erg gezellig! Veel van de kinderen die we zaterdag zagen kwamen zondag ook naar de viering in Engelbert.

De viering werd verder ondersteund door de Cantorij Wagenborgen en het werd een bijzondere viering.

Eerst vertelde diaken Victor aan de kinderen het verhaal van de intocht, daarna werden de Palmtakjes gezegend door pastoor Jan de Jager. Natuurlijk moesten de palmpasen van de kinderen (en de kinderen zelf ook) gezegend worden met het wijwater. Daarna liepen we in processie door de kerk, want buiten was het bitter koud en was er een stormachtige wind. Al met al een bijzonder begin van de Goede Week die voor ons ligt. Op naar Pasen!

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.