PDF PDF Print

Orgelwijding

Op 21 mei zullen we ons nieuwe orgel feestelijk inwijden. In een kort gebedsmoment zullen we het orgel wijden als instrument voor het opluisteren van de vieringen. Het is gebruikelijk in de katholieke traditie om alle objecten die ons ten dienst staan in het geloof te wijden. Zo geven we ze een speciale plek in ons leven en in ons kerkgebouw.
De viering van de orgelwijding wordt gevolgd door een orgelconcert waarin we een klein inkijkje geven in de mogelijkheden van het orgel, de oud-katholieke muzikale traditie en muziek die oud-katholieke componisten inspireerden.
Deze muzikale middag wordt afgesloten met een receptie.

Tussentijds

Die ochtend is er ook de eucharistieviering. Voor velen is het te ver weg om nog even op en neer naar huis te gaan. Wilt u dus 'overblijven' dan bent u welkom in de parochiezaal. Als u zelf uw lunch meebrengt dan zorgen we dat er koffie, thee, melk en karnemelk is (en wie weet brouwt de pastoor of zijn vrouw wel weer een lekker soepje).

Receptie, helpt u mee?

Na het concert is er een receptie. We willen deze receptie vullen middels het 'bring and share' idee. Verschillende parochianen nemen wat mee zodat we dat kunnen delen. Het idee is dus simpel, bedenk wat u zelf zou willen gebruiken en neem dat mee en deel er van. Zo is er altijd genoeg. Een aantal parochianen hebben al aangegeven bij de pastoor wat ze meenemen.
Mocht u onzeker zijn wat u meeneemt, vraag het dan even aan de pastoor wat u het beste mee kunt nemen.

Bewaren

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

telefoon: 06-27865967 (dinsdag en vrijdag, zie contact voor meer info)

Welkom bij de kerkdiensten op de 1e en 3e (en 5e) zondag van de maand 11.00u

2e en 4e zondag van de maand Anglicaanse viering in Groningen om 10.30u

De dagkapel is dagelijks open tussen 10.00u en 18.00u