PDF PDF Print

St. MichaŽl feest in Groningen

Vrijdagochtend mocht ik als oud-katholiek pastoor samen met pastoor Wagenaar van de rooms-katholieke St. jozefkathedraal in Groningen voorgaan in een korte kinderviering. Deze korte viering was speciaal voor alle klassen van de St. Michaëlschool georganiseerd op de feestdag van de H. Aartsengel Michaël en alle engelen (volgens de rooms-katholieke kalender de feestdag van de aartsengelen Michaël, Gabriël en Rafaël).

Zelf deed ik dat vanuit mijn betrokkenheid in het bestuur van de KOC (Katholieke Onderwijscentrale Groningen). Het was een bijzondere viering waarin de plebaan de ruim 200 kinderen verwelkomde waarna een vertegenwoordiger van elke klas een prachtig versierde kaars neerzette op de communiebanken. Daarna las juffrouw Arianne een bijbels verhaal voor over St. Michaël en de draak. Samen sloten we af met het Onze Vader, een gebed van het feest en de zegen door de plebaan.

Samen kunnen we terugkijken op een prachtige ochtend en kijken uit naar volgend jaar!

Pastoor Victor

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.