PDF PDF Print

Gebouw

Verhuur

VerhuurVia het zijpad kan men naar de parochiezaal (ontmoetingsruimte) van zo'n 45m2 komen, waar we graag de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten. Niet alleen voor de gelovigen van de parochie, maar ook voor de bewoners van de Zeeheldenbuurt en de stad Groningen.
Hier bieden we ruimte voor cursussen, informatieavonden, lezingen, noem maar op.

In ... Lees verder>>

Uit de oude doos

Het 'nieuwe' kerkgebouw waar wij als parochie in de nabije toekomst gaan kerken, heeft een eigen geschiedenis. Zo hebben we ... lees verder>>

Orgelactie

De Oud-Katholieke parochie van de H. Martinus is aan het sparen voor een ander orgel. Een orgel dat ons veel meer mogelijkheden ... lees verder>>

In 2014 heeft de Oud-Katholieke St. Martinusparochie een eigen kerkgebouw in gebruik genomen dat op 4 september 2016 is ingewijd.

Een parochie is een gemeenschap en deze gemeenschap heeft een plaats in de samenleving. Het kerkgebouw is daar de centrale plaats van en deze staat in een omgeving. Op deze plek komen de gelovigen van de hele parochie samen om te vieren en te ontmoeten. Maar onze parochie wil ook open zijn naar buiten en vindt het dus belangrijk dat de kerk een gebouw is voor de stad en buurt waarin ze staat. Ons kerkgebouw heeft dus een relatie met de stad Groningen en specifiek met de Zeeheldenbuurt. Ons kerkgebouw is behalve op zondag voor de viering ook open op andere dagen voor ontmoeting en verstilling. Daarom is er aan de straatzijde een dagkapel die elke dag geopend is en waar men de drukte van de stad kan ontvluchten om te bidden, mediteren, of gewoon even een kaarsje te branden.

In onze kerk is ringleiding aanwezig

Bewaren

Oud-Katholieke Parochie van de H. Martinus voor Noord Nederland

Witte de Withstraat 2, 9726 EC Groningen

(zie contact voor meer info)

Parkeren:

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 - 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.